Днес, 18.03.2022 г., в навечерието на Първа пролет и Деня

...
Днес, 18.03.2022 г., в навечерието на Първа пролет и Деня
Коментари Харесай

В СУ „Константин Константинов“ – Сливен отвори врати STEAM център

Днес, 18.03.2022 година, в навечерието на Първа пролет и Деня на водата СУ „ Константин Константинов “, гр. Сливен отваря порти на дълго чакания STEAM (наука, технология, инженерство, изкуство и математика) център – „ Планета ЦЕРН “.

С това събитие се слага и началото на празничните мероприятия във връзка патронния празник на нашето учебно заведение.
Имахме удоволствието да посрещнем в този значим за нас ден господин Веселин Вълчев – регионален шеф – Сливен, господин Стоян Марков – заместник-кмет по икономическо развиване на Община Сливен, госпожа Кристиана Добрева-Станкова – шеф на РУО – Сливен, доцент доктор Ваньо Иванов – заместник-декан по научно-приложна активност в ТУ София, ИПФ Сливен, както и преподаватели от ТУ София, ИПФ Сливен, шефове на учебни заведения, шефове на детски градини и учители.
Нашата „ Планета ЦЕРН “ е основана с доста предпочитание и безрезервност от страна на целия екип на учебното заведение ни. Проектът бе финансиран от Министерството на образованието и науката по Национална стратегия „Изграждане на учебна STEM среда“. Общата му стойност е към 350 000 лв.. Центърът за опити, роботика и просвета (ЦЕРН) ще даде опция на учителите да показват образователните предмети в действителен аспект, да стимулират учениците да опитват и учат с готовност.
Иновативната среда е най-важният подарък за учебното заведение, тъй като ще даде на учениците обич към ученето.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР