Днес, 17 юли, е Световен ден на емоджитата. Преди да

...
Днес, 17 юли, е Световен ден на емоджитата. Преди да
Коментари Харесай

10 факта за емоджитата, които вероятно не знам

Днес, 17 юли, е Световен ден на емоджитата. Преди да зацъкаме с език, че тези хора май си нямат друга работа, с изключение на да множат всевъзможни измислени празници, няма неприятно да се срещнем малко по-добре с емотиконите, които трансформираха метода, по който поддържаме връзка.

4
Oт толкоз години се отбелязва денят на емоджитата. Идеята е на основателя на уеб страницата Emojipedia , в който можем да забележим всички емотиконки, техните смисли и визия при другите марки устройства, както и метода на изписване. А датата 17 юли е определена, тъй като точно тя е маркирана на емоджито календар.

2
Tолкова са думите от японския език, който сформират " emoji " - " e " (картинка) и " moji " (характер).

Публикация, споделена от Raul Fabrega Marco (@rafama73) на Юли 17, 2018 в 1:43 PDT

90
Oт толкоз години думата се употребява в японския език. В речника на Оксфорд влиза обаче едвам през 2013 година

1999
Tова е годината, в която стартира използването на емоджита, първо в японските телефони. Разбира се, те са радикално разнообразни от тези през днешния ден - анимирани и съвсем като нас, с помощта на новите технологии, развити от мобилните колоси.

1/2
Половината от мненията в Instragram съдържат емоджита.

 Снимка 368741

60 000 000 000
Това е приблизителният брой на емоджитата, които се изпращат във Фейсбук всеки ден.

2
От толкоз години формалната японска сбирка с първите емоджита е част от непрекъснатата експозиция в Музея на модерното изкуство в Манхатън, написа Express.

1
Е най-популярното емоджи и до през днешния ден - смеещо се със сълзи дребосъче. Именно то става дума на годината съгласно оксфордския речник през 2015г.

 Снимка 368742

70
Толкова нови емоджита ще могат да използват притежателите на устройства с iOS. Това оповестиха от Apple във връзка празника. Всички от управлението на компанията също са се сдобили със свои емотиконки.

2823
Толкова са всички емоджитата, съгласно Unicode.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР