Днес, 17 октомври ще бъде направена първа копка на обект

...
Днес, 17 октомври ще бъде направена първа копка на обект
Коментари Харесай

Започва ремонт на подлеза пред МГ Баба Тонка в Русе

Днес, 17 октомври ще бъде направена първа копка на обект „ Реконструкция и рехабилитация на пешеходен подлез при Математическа гимназия " Баба Тонка ", оповестиха от Община Русе .
Ремонт ът на подлез а е една част от втория стадий на огромния план „ Интегрирана система за градски превоз ". Тази активност ще коства над 507 хиляди лева Подлез ът попада в зона за влияние с високи публични функционалности. Със завършването на стартирания през 1989 година градеж ще се обезпечи сигурност при придвижване и достъп до публичен градски превоз на възпитаници и живеещи в региона на Математическа гимназия „ Баба Тонка “.
Също с първа копка на следващия ден ще се даде старт и построяването на надлез сред кварталите „ Родина " 3 и „ Чародейка ", който също е стадий от транспортния план. 1 142 128 лева ще коства пешеходната връзка- надлез сред „ Родина 3 “ и „ Чародейка “. Тя ще улесни и обезопаси прекосяването на пешеходци сред кварталите през бул. " България ", които отиват към спирките на градския превоз.
Булевард " България " е непрекъснато натоварено трасе, поемащо директния авто трафик от и към Дунав мост, част от еврокоридор 7.
Разположените в съседство територии са неблагоустроени, като релефът се характеризира с огромна денивелация. Обектът попада в зона за влияние с преобладаващо обществен темперамент и e детайл на плануваните по проекта мероприятия за възобновяване и развиване, както и на проекта за развиване на Общината за интервала 2014-2020 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР