Днес, 17 април, е Световният ден на хемофилията. През април

...
Днес, 17 април, е Световният ден на хемофилията. През април
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден на хемофилията

Днес, 17 април, е Световният ден на хемофилията. През април 2023 Българската асоциация по хемофилия за девета поредна година провежда осведомителна акция в поддръжка на хората с това рядко заболяване.

Отбелязването на този ден има за цел да се увеличи осведомеността и разбирането за хемофилията и други нарушавания на кръвосъсирването. Инициативата цели да притегли публичното внимание към главните проблеми и да сплоти световната общественост на хората с хемофилия и други наследствени нарушавания на кръвосъсирването, с цел да имат непрекъснат и обективен достъп до грижи и лекуване.

Световният ден на хемофилията ще бъде маркиран в България на 22 април с велопоход на разнообразни места в страната – София, Пловдив, Плевен, Варна.

И тази година ще се съберем в София, Пловдив, Бургас и Варна, с цел да притеглим вниманието към хората, наранени от наследствени нарушавания на кръвосъсирването. Така дружно с вашата помощ ще реализираме по-добро схващане за проблемите на тези хора, обезпечаване на по-добра диагностика и достъп до грижи за засегнатите от тези болести мъже, дами и деца.
Във Варна велопоходът ще стартира в 11 часа от входа на Морската градина.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР