Днес, 17.11.2023 г., Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна

...
Днес, 17.11.2023 г., Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна
Коментари Харесай

СГП привлече към наказателна отговорност ултрас, подпалил полицейски бус снощи

Днес, 17.11.2023 година, Софийска градска прокуратура (СГП) притегли към наказателна отговорност 29-годишен български жител за закононарушение по член 330, алинея 2, т. 1, вр. алинея 1 Наказателен кодекс и постанови обвиненият да бъде арестуван за период до 72 часа.

Досъдебното произвеждане е формирано на 16.11.2023 година в изискванията на необходимост със съставянето на протокол за оглед на местопрестъпление и се води от Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП.

След запознаване със събраните при започване на следствието доказателства, наблюдаващият прокурор е решил, че те са задоволителни, с цел да се направи обосновано съмнение, че на 16.11.2023 година, към 19:05 ч., в гр. София, на кръстовището на бул. „ Васил Левски “ и ул. „ Гурко “ обвиняемият e запалил паркиран бус, благосъстоятелност на бранш „ Общинска полиция “, ООП – Столична дирекция на вътрешните работи, със забележителна стойност – над 11 000 лева Пожарът е представлявал заплаха за живота на лица, участващи в протест против управлението на Български футболен съюз и чиновници на Министерство на вътрешните работи, намиращи се в непосредствена непосредственост до запаления бус, оповестяват от държавното обвиняване.

За посоченото закононарушение законът планува наказване отнемане от независимост за период от 3 до 10 години.

Предстои вземането на решение по отношение на мярката за неотклонение на обвинения.

Разследването по случая продължава.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР