Днес, 17.08.2020г., Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт

...
Днес, 17.08.2020г., Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Съдят 24-годишен извършител на грабеж

Днес, 17.08.2020г., Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт против обвинения Николай С., на 24 години, за това, че лишил непозната движима движимост – един брой мобилен телефон на стойност 306 лв., от владението на Р.С., с желание незаконно да го присвои, като за това е използвал мощ – нанесъл удар с пестник по главата на потърпевшата Р.С. и я блъснал на земята – закононарушение по член 198, алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 22.06.2020 година, към 17:00 ч., в гр. София Р.С. чакала рейс на спирка на всеобщия градски превоз. Докато чакала, седяла на скамейка принадлежаща към спирката, а в ръцете си държала мобилен телефонен уред на стойност 306 лв.. По същото време към нея се доближил обвинения Николай С., който като видял, че Р.С. държи в ръце мобилен телефон решил да го вземе.

В осъществяване на замисленото, когато Николай С. стигнал в непосредствена непосредственост до Р.С. без да се бави протегнал ръка, сграбчил телефона и почнал да го дърпа. Р.С. почнала да вика за помощ и да стиска телефона. Тогава, с цел да преодолее съпротивата ѝ, обвиненият нанесъл удар с пестник по главата на Р.С., блъснал я с ръце, тя паднала на земята и не съумяла да задържи телефона си, който изхвърчал и паднал на земята. Веднага по-късно Николай С. взел телефона и побягнал. За случилото се Р.С. подала сигнал в полицията.

В хода на следствието като причинител на действието бил открит и арестуван обвинения Николай С., по отношение на него била взета мярка за неотклонение „ Гаранция в пари “. Предстои делото да продължи в Софийски областен съд, оповестяват от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР