Днес - 16 юни, около 11 часа, ще бъде възстановено

...
Днес - 16 юни, около 11 часа, ще бъде възстановено
Коментари Харесай

Днес се възстановява движението в платното за София в участъка от 11-ти до 16-ти км на АМ „Тракия“

Днес - 16 юни, към 11 часа, ще бъде възобновено придвижването в платното за София в сектора сред 11-ти и 16-ти км на Автомагистрала „ Тракия “. За гаранционен ремонт на фугите на две мостови уреди от 26 май прекосяването в правата е лимитирано и трафикът се реализира в двете посоки в платното за Бургас. Със завършването на ремонтните действия се улеснява пътуването в края на работната седмица, когато доста хора потеглят на път.
В петък от 12 ч. до 20 ч., както и в събота – 17 юни, от 8 ч. до 12 ч., ще се ограничи придвижването за тежкотоварните коли над 12 т в сектора от 5-ти до 23-ти км на Автомагистрала „ Тракия “ в посока Бургас. При нужда в неделя – 18 юни, и в понеделник – 19 юни, тежкотоварният трафик още веднъж ще бъде стеснен и пренасочен по обезпечения обходен маршрут по път I-8 София – Пловдив. Моторните транспортни средства над 12 т ще се отбиват при 5-ти км в посока Бургас на Автомагистрала „ Тракия “ по пътната връзка с първокласния път I-8 София – Пловдив и ще се връщат на автомагистралата през пътен възел „ Вакарел “ – при 23-ти км на Автомагистрала „ Тракия “.
Временната организация е поради спешното положение на оборудването при 20-ти км. Поради това придвижването в посока Бургас се реализира единствено в изпреварващата лента. Селскостопанският подлез се нуждае от ремонт и трафикът е стеснен в дейната и спешната лента за осъществяването на подготвителни работи за иден ремонт на пътната плоча.
От понеделник – 19 юни, ще бъде лимитирано придвижването в платното за София в региона на виадукта при 67-ми км на Автомагистрала „ Тракия “ и трафикът ще бъде пренасочен в двете посоки в платното за Бургас. Временната организация ще бъде въведена, с цел да продължи подмяната на дилатационни фуги на мостовото оборудване. При нужда в края на работната седмица – в петък, когато доста хора потеглят на път, и в неделя, когато множеството водачи се прибират към столицата, в правата ще се провежда реверсивно придвижване. Тогава ще бъдат обособявани по две ленти в посоката с натоварен трафик. Предвидено е ремонтните работи да завършат до 10 юли.
Агенция „ Пътна инфраструктура “ се извинява на водачите за породеното стеснение, само че ремонтно-възстановителните работи са наложителни, с цел да се обезпечи безвредното пътешестване по автомагистралата. Апелът към водачите е да карат деликатно, със съобразена скорост, да съблюдават прецизно пътната сигнализация и да не подхващат рискови изпреварвания, с които да застрашат сигурността и живота на всички пътуващи.​
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР