Днес, 16 декември, България официално е получила първите средства по

...
Днес, 16 декември, България официално е получила първите средства по
Коментари Харесай

България получи първите 2,7 милиарда лева по Плана за възстановяване


Днес, 16 декември, България публично е получила първите средства по Плана за възобновяване. Този първи транш е в размер на 2,7 милиарда лв.. Общата сума, която България би трябвало да получи по Плана, е 11,8 милиарда лв..

Днес, 16 декември, България публично е получила първия транш от средствата по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) в размер на 2,7 милиарда лв.. Това разгласи служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов на конференция в Министерския съвет.

Изплащането на този първи транш беше предстоящо, откакто още през ноември вицепремиерът удостовери новината, че Европейската комисия е одобрила първото заплащане по Плана.

Общата сума, която България би трябвало да получи по ПВУ, е 11,8 милиарда лв.. Това ознавача, че трябва да бъдат получени още 9,1 милиарда лв..

Първият транш отива апропо за софтуерна рационализация на дребните и междинните предприятия, за третата линия на метрото в София, за уголемение на системата " Тетра " - криптирана мрежа на Министерство на вътрешните работи за връзки, както и за планове за енергийна успеваемост.

В изказването си Пеканов предизвести, че българските управляващи имат да свършат още доста работа, преди страната да получи и следващите траншове.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР