Днес, 16.11.2023 г., Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна

...
Днес, 16.11.2023 г., Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна
Коментари Харесай

Разбиха ОПГ за трафик на мигранти

Днес, 16.11.2023 година, Софийска градска прокуратура (СГП) притегли към наказателна отговорност осем обвинени за проведена незаконна група (чл. 321, алинея 3 НК) след взаимна профилирана интервенция с Главна дирекция „ Гранична полиция “ – Министерство на вътрешните работи (ГДГП). Операцията е извършена под управлението на СГП на 16.11.2023 година по линия на проведена престъпност, обвързвана с незаконна миграция.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1377
Досъдебното произвеждане е образувано на 25.08.2023 година с разпореждане на наблюдаващия прокурор в СГП въз основа на постъпили материали от ГДГП. Наблюдаващият прокурор е дал съответни инструкции за провеждането му, осъществено е от ГДГП при взаимна съгласуваност със СГП и в хода му са събрани задоволително доказателства по смисъла на член 219, алинея 1 Наказателно-процесуален кодекс за привличане към наказателна отговорност. 

Двама от обвинените са привлечени за това, че в интервала от м. август 2022 година досега са ръководели проведена незаконна група от общо осем участници, основана за да прави закононарушения по член 280, алинея 2, т. 3 и член 281, алинея 2 Наказателен кодекс и с користна цел – да извлича облаги от превеждане на обособени лица или групи от хора, които не са български жители, през границата на страната с Република Сърбия, без позволение на надлежните органи на властта и за да набави за себе си или за другиго имотна полза, като  противозаконно подкрепя чужденци да обитават или минават в страната в нарушаване на закона. Двамата обвинени са давали разпоредби към участниците в групата, осигурявали са обособени лица или групи от хора, които не са български жители, организирали са приемането, събирането и разпределението на паричните средства сред тях и са осигурявали транспортните средства, а единият от двамата ръководители е провел и директно направлявал превозването на незаконни мигранти през територията на страната.  

Останалите обвинени са привлечени като участници в същата група. Спрямо седем от обвинените наблюдаващият прокурор постанови мярка за процесуална насила задържане за период до 72 часа. Разследването по случая продължава под надзора и управлението на СГП.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР