Днес, 16.03.2022 г., бе осветена реновираната Болнична аптека на Военномедицинска

...
Днес, 16.03.2022 г., бе осветена реновираната Болнична аптека на Военномедицинска
Коментари Харесай

ВМА продължава да надгражда: Осветиха реновираната Болнична аптека


Днес, 16.03.2022 година, бе осветена реновираната Болнична аптека на Военномедицинска академия (ВМА). Звеното има основна роля в работата на лечебното заведение, а ремонтни действия в него не са осъществявани от основаването му през 80-те години на ХХ век.

" Това е една от най-важните структури за всяка просперираща и съвременна болница. Ремонтът беше същинско предизвикателство, защото тук не беше юридически подобен от основаването на болничното заведение. Преживяхте тези 8 месеца в стеснение, само че в този момент ще работите в комфортни и безвредни условия. Това е схващането на управлението на ВМА по връзки на личния състав в цялата Академия. Благодаря Ви за напъните, които полагате, те не са незабелязани. С разширение размера на активността на болничното заведение, който е нараснал 5 пъти от 2010-2012 година насам, Вашата активност също се е нараснала доста. Колеги, Вие заслужавате да работите в уютна конюнктура. Бъдете здрави ", съобщи при освещаването началникът на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS. 

Болничната аптека се управлява от магистър-фармацевт Мария Илиева-Петрова, а екипът е построен от висококвалифицирани и сертифицирани в региона на болничната фармация експерти, минали през голям брой специализации, образования и курсове.

Дейността на Болничната аптека е фокусирана в няколко значими посоки: доставяне на клиниките с лекарствени продукти; поддържане на лекарствен резерв; работа с цитостатични средства; даване на фармакотерапевтична информация на клиниките; присъединяване в експертни комисии на ВМА; работа по клинични проучвания; обезпечаване на непрекъснато разположение на фармацевт; даване на информации на клиники, звена и институции; реакция при бедствени обстановки и произшествия, оповестяват от пресцентъра на ВМА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР