Днес, 16.03.2020 г. Окръжна прокуратура София след самосезиране, извърши внезапна

...
Днес, 16.03.2020 г. Окръжна прокуратура София след самосезиране, извърши внезапна
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура-София с внезапна проверка на ГКПП Калотина

Днес, 16.03.2020 година Окръжна прокуратура София след самосезиране, извърши неочаквана инспекция на Гранично контролно - пропусквателен пункт Калотина.

Екип от прокурори ревизираха дейностите на държавните органи по използване на ограниченията за попречване на разпространяването на COVID-19.

Въведени са ограничавания за влизане на непознати жители на границата със Сърбия

Установено е, че от РЗИ София област и УМБАЛ „ Св.Анна “ – София е основана организация за обзор и ориентиране на всички лица, влизащи на територията на Република България от рискови страни.

Осигурен е денонощен режим на работа и надзор. На всички идващи пасажери от зони с разпространяване на COVID-19 се прави инспекция на здравословното положение. Лицата попълнят „ Формуляр за събиране на данни на идващи пасажери от зони с разпространяване на COVID-19 “.

На всички лица, идващи от страни с доказани случаи на болни се връчва брошура с рекомендации за 14-дневна карантина. Оказва се цялостно подпомагане от органите на Министерство на вътрешните работи – ГПУ „ Калотина “ и Митница „ Калотина “ по основаване на организация и надзор на разпоредените ограничения.



От чиновниците на Митница „ Калотина “ се прави засилен надзор на изходящите от Република България трасета за експорт на медицински произведения и препарати, свързани с ограничение на разпространяването на COVID-19.

Към момента на инспекцията е открито, че стартира създаване на термокамера за премерване на температурата на всички влизащи на територията на Република България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР