Днес, 15 юни, музеите в Гърция отварят врати за посетители

...
Днес, 15 юни, музеите в Гърция отварят врати за посетители
Коментари Харесай

Музеите в Гърция почват да работят

Днес, 15 юни, музеите в Гърция отварят порти за гости след близо три месеца карантина поради пандемията от ковид, съобщи БГНЕС.
Всички културни институции бяха затворени на 13 март. Преди месец стартираха работа откритите археологически обекти, в това число Акропола.
В деня на откриването на музеите министър председателят Кириакос Мицотакис ще посети археологическия обект с музей на Агората, съпроводен от министъра на културата и спорта Лина Мендони. " Три месеца затворени музеи е дълго време. Те се отварят на 15 юни и чакат посетителите си. Това е втората значима стъпка във възобновяването на културната инфраструктура на страната. Тя бе предшествана от откриването на археологически обекти, които сътвориха модел за обезпечаване на оптималната отбрана на чиновниците и посетителите от COVID-19 “, обявиха от Министерството на културата по отношение на идното събитие.
Всички музеи са длъжни да съблюдават протоколите за сигурност и здраве на служащите и посетителите. Посетителите би трябвало да съблюдават разстояние от 1,5 метра за откритите пространства и 2 метра в затворени пространства, като там носенето на маски е наложително. Кафенетата и заведенията за хранене в музеите ще работят според инструкциите за сигурност, годни за всички заведения за хранене, масите и столовете ще се дезинфекцират преди всяка приложимост.
Към посетителите се насочва рекомендация да употребяват електронни билети, тъй че човекопотокът да бъде следен допустимо най-прецизно. Разрешава се и екскурзоводско обслужване, само че в група не трябва да има повече от 8 души.
Според статистиката през 2019 година 19,2 милиона души са посетили музеи и археологически обекти в Гърция. Приходите от продажба на билети възлизат на към 131 милиона евро, в това число 23,3 милиона от продажба на билети в музеите и 107,6 милиона евро от визити на археологически обекти., РИА Новости
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР