Днес, 15 август 2022 г., Районна прокуратура-Стара Загора привлече като

...
Днес, 15 август 2022 г., Районна прокуратура-Стара Загора привлече като
Коментари Харесай

Задържаха сръбски гражданин за причиняване на катастрофа по непредпазливост на автомагистрала „Тракия“

Днес, 15 август 2022 година, Районна прокуратура-Стара Загора притегли като обвинен Д.К., на 40 година, жител на Република Сърбия, за това, че на 14.08.2022 година на автомагистрала „ Тракия “ в региона на км 217 в землището на общ. Стара Загора, при ръководене на моторно транспортно средство – рейс „ МАН “ със сръбски регистрационен номер, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, а точно член 20 от Закона за придвижване по пътищата – „ водачите са длъжни да управляват непрестанно пътните транспортни средства, които ръководят “, и с това по несъобразителност предизвикал междинни телесни повреди на повече от едно лице, а точно 12 деца на възраст от 6 до 16 години и двама възрастни – закононарушение по чл.343, ал.3, б. “а “ вр. чл.342, ал.1 от Наказателния кодекс.

Веднага след пътнотранспортното произшествие на място Д.К. е бил тестван с техническо средство за приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Уредът е отчел нулеви резултати.

И сега не престават дейностите по следствието под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора. Приобщават се писмени доказателства, назначават се експертизи. Делото е взето на специфичен контрол от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Обвиняемият Д.К. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР