Днес, 15.12.2020 г., заместник главният прокурор Даниела Машева награди с

...
Днес, 15.12.2020 г., заместник главният прокурор Даниела Машева награди с
Коментари Харесай

Зам. главният прокурор награди жена, помогнала за разкриването на измами в София

Днес, 15.12.2020 година, заместител основният прокурор Даниела Машева награди с икона на „ Свети Димитър “ 32-годишната Жанета Колева от гр. София, оповестиха от прокуратурата.

Изпълнявайки гражданския си дълг, Колева е съдействала на възрастен мъж при подаване на сигнал за машинация в 01 РУ-СДВР.



Благодарение на навременната реакция на Жанета Колева проверяващите са разкрили бързо две закононарушения, осъществени по еднакъв метод на 09.12.2020 година на ул. „ Гео Милев " и на ул. „ Слатинска " в столицата. При едното 89-годишният И. Д. е бил излъган с 400 лева, а при другото са отнети 300 лева от В. П., на 83 година

На 12.12.2020 година парите бяха върнати на двамата потърпевши в наличието на Районния прокурор на София Невена Зартова и на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев.

Междувременно А. М. бе притеглен към наказателна отговорност за измамите на възрастните хора и по искане на прокуратурата Софийски областен съд му наложи мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Зам. основният прокурор Даниела Машева изрече благодарности от името на основния прокурор Иван Гешев за дейната гражданска позиция на Жанета Колева по случая.

"Хубаво е да има повече такива хора в обществото, като вас “, сподели прокурор Машева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР