Днес, 15.03., бе подписан Акт 15 за приемане на строежа

...
Днес, 15.03., бе подписан Акт 15 за приемане на строежа
Коментари Харесай

Приключи изграждането на жп надлез до гара Стамболийски

Днес, 15.03., бе подписан Акт 15 за приемане на градежа на новия пътен надлез на км. 137+336.54 в региона на жп гара Стамболийски.

Предстои назначение на Държавна приемателна комисия, която да подпише Акт 16 и издаване на Разрешение за прилагане, оповестиха от НКЖИ.

Надлезът е построен на мястото на действителен прелез в зоната на гарата, с което се отстраняват рисковете от произшествия при пресичането на железопътната линия и автомобилния превоз.

Проектът „ Модернизация на железопътния сектор Септември – Пловдив е част от Трансевропейската железопътна мрежа – създаване на четири броя пътни надлези “.

На 19.08.2016 година сред Управляващ орган на ОПТТИ и Директива за птиците НКЖИ е подписан Договор № ДОПТТИ-14/19.08.2016 година за даване на безплатна финансова помощ по Приоритетна ос І „ Развитие на железопътната инфраструктура по „ главната “ Трансевропейска транспортна мрежа “ на Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “, за осъществяване на план „ Модернизация на железопътния сектор Септември – Пловдив: част от Трансевропейската железопътна мрежа – създаване на четири броя пътни надлези “.

Проектът включва:

„ Изграждане на нов пътен надлез на км. 107+423.59 в междугарието Септември–Пазарджик “;

„ Изграждане на нов пътен надлез на км. 132+592.42 в междугарието Огняново – Стамболийски “;

„ Изграждане на нов пътен надлез на км. 137+336.54 в региона на гара Стамболийски “;

„ Изграждане на нов пътен надлез на км. 146+269.20 в региона на гара Тодор Каблешков “

Основната цел на плана „ Модернизация на железопътния сектор Септември – Пловдив: част от Трансевропейската железопътна мрежа – създаване на четири броя пътни надлези “ е да бъде построена железопътната инфраструктура в сходство с нормативните условия за сигурност и надеждност при естествена употреба на железопътната линия, както и да бъдат спазени нормативните условия за унищожаване на пресичанията на железопътната линия на едно равнище с различен тип наземен превоз.

Реализацията на плана ще докара до унищожаване рестриктивните мерки за скорост и потенциал на потоците на железопътния трафик, сходство на железопътната инфраструктура с европейските условия към TEN-T коридорите на главната мрежа и с политиките на Европейски Съюз за устойчивото развиване на железопътния превоз в района.

Обособена позиция 3. „ Изграждане на нов пътен надлез на км. 137+336.54 в региона на гара Стамболийски “

Надлезът е построен на мястото на действителен прелез в зоната на гара Стамболийски. Надлезът е в прав сектор и е 8 отворен, планиран според БДС EN (Еврокодове) и премоства четири коловоза и две улични връзки. В оборудването са вложени 5.5 млн. лв..

Габаритът на новия път е Г9, само че в обсега на надлеза той се уголемява и включва 7.00м. пътно платно и два тротоара по 2.45м. всеки, при 15cм. регула. Общата широчина на надлеза е 12.40 м.

Изграждането на надлеза е приключено, на 15.03.2018 година е подписан на Акт обр. 15 за определяне годността за приемане на градежа. Предстои назначение на Държавна приемателна комисия, която да подпише Акт обр. 16 за определяне годността за прилагане на градежа и издаване на Разрешение за прилагане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР