Днес, 14.04.2022 г., в Окръжна прокуратура-Враца се проведе Ден на

...
Днес, 14.04.2022 г., в Окръжна прокуратура-Враца се проведе Ден на
Коментари Харесай

Ученици от СОУ „Козма Тричков“- Враца взеха участие в Деня на отворените врати, организиран от Окръжната прокуратура в града

Днес, 14.04.2022 година, в Окръжна прокуратура-Враца се организира Ден на отворените порти на тематика „ Прокуратурата на Република България – конструкция, функционалности и пълномощия “.

В събитието взеха присъединяване възпитаници от 10-ти и 11-ти клас на СОУ „ Козма Тричков “ – Враца. Те бяха посрещнати от магистрати, които ги срещнаха с организацията и активността на правосъдните органи.

Образователната лекция се организира в залата на Окръжния съд в гр. Враца, където на децата бяха обяснени част от разпоредбите при осъществяване на правосъдното съвещание, касаещи всяка от страните по наказателни каузи.

В рамките на дискусионната част на самодейността бяха разисквани въпроси, свързани с присъединяване на правосъдни заседатели в състава на съда, както и за наказателната отговорност на малолетните.

При визитата на учениците в прокуратурата беше разтълкуван редът за подаване на тъжба в органите на държавното обвиняване, завеждането й в деловодство и последващото й систематизиране на прокурор.

Инициативата Ден на отворените порти в органите на правосъдната власт способства за образуването на правни знания и просвета измежду жителите и най-много измежду подрастващото потомство.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР