Днес, 14.04.2022 г., СГП привлече К. И. като обвиняем за

...
Днес, 14.04.2022 г., СГП привлече К. И. като обвиняем за
Коментари Харесай

СГП привлече обвиняем за извършено предумишлено убийство на бивш полицай


Днес, 14.04.2022 година, СГП притегли К. И. като обвинен за преднамерено ликвидиране на Л. И., осъществено посредством огнестрелно оръжие – револвер. С разпореждане на наблюдаващия прокурор К. И. е арестуван за период до 72 часа.
Досъдебното произвеждане по случая е формирано в Столична дирекция на вътрешните работи при изискванията на необходимост със съставянето на протокола за първото деяние по следствието, а точно оглед на местопрестъпление и се организира под управлението и надзора на СГП. При добра съгласуваност и взаимоотношение е осъществена огромен размер процесуална и оперативна активност от страна на проверяващите органи взаимно със СГП. Поддържана е непрекъсната връзка сред Столична дирекция на вътрешните работи и СГП, дейностите по следствие са докладвани навреме на наблюдаващия прокурор, проверяващите органи са изпълнявали дадените от него инструкции, приложени са всички нужни начини на доказване.
Събраните досега доказателства са били преценени от наблюдаващия прокурор като задоволителни по смисъла на член 219, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс за привличане на обвинен.
Според събраните досега доказателства, причинителят на убийството авансово е подсигурил оръжието и е упражнявал пукотевица с огнестрелно оръжие със същия диаметър, проучил е региона на местоживеене на убития и ежедневните му привички и е съставил проект за метода на осъществяване на убийството, подсигурил си е и лек автомобил за отдалечаване от мястото на убийството.
Предстои да бъде импортирано искане от СГП в Софийски градски съд за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения К. И.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР