Днес, 13 януари 2023 година в Щаба на Военноморските сили

...
Днес, 13 януари 2023 година в Щаба на Военноморските сили
Коментари Харесай

Щабът на ВМС стана на 124 години

Днес, 13 януари 2023 година в Щаба на Военноморските сили се организира тържествено честване по случай 124-та годишнина от основаването му.

Гости на тържеството бяха регионалният шеф на Варненска област господин Марио Смърков, кметът на град Варна господин Иван Портних, командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, началникът на ВВМУ

,,Н. Й. Вапцаров ” флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, началникът на МБАЛ Варна към ВМА полковник проф. Ивайло Въжаров, д.м. и командири на военни формирования от Варненския гарнизон.

Тържеството стартира с първото публично осъществяване от Представителния духов оркестър на оповестения със заповед на командира на Военноморските сили химн на българския боен флот.

Слово произнесе капитан I сан Камен Кукуров – шеф на Щаба на Военноморските сили.

Командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов поздрави персоналния състав и връчи плакет от свое име на капитан I сан Кукуров.

В своето одобрение към военнослужещите и цивилните чиновници от Щаба контраадмирал Михайлов акцентира значимата роля, която имат те за цялостната активност на флота, за сполучливите плавания на корабите и за осъществяване на дилемите, сложени пред формированията.

,,Кадровата политика на флота е такава, че офицерите от корабните съединения идват в Щаба, получават опит и по-късно се връщат да служат отново на корабите, където ползват на процедура този опит. Без подозрение, в случай че би трябвало да определим един израз или слоган, който най-точно характеризира работата на хората от Щаба на Военноморски сили, то това биха били думите:,, Няма невъзможни неща! ”

Пред присъстващите в залата беше показан документалния филм,,Флотът 1915-1918 година “, основан по концепция на капитан I сан Ваньо Мусински, с режисьор госпожа Мария Дакова и оператор господин Петър Георгиев от Военния ефирен канал, със съдействието на капитан ІІ сан от запаса лекар по история Атанас Панайотов, лекар Мариана Кръстева, шеф на Военноморския музей и господин Радослав Симеонов, основен специалист в отдел,,Военни монументи и военно-патриотично образование ” в министерството на защитата.

Тържеството приключи с обща фотография пред Адмиралтейството.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР