Днес, 13.11.2017 г. Кметът на Община Банско - Георги Икономов,

...
Днес, 13.11.2017 г. Кметът на Община Банско - Георги Икономов,
Коментари Харесай

Кметът на Банско поиска спиране на процедурата по изменение на плана на парк Пирин


Днес, 13.11.2017 година Кметът на Община Банско - Георги Икономов, внесе в Министерство на околната среда и водите искане за привършване на започнатата през 2013 година процедура по отчасти изменение на в този момент настоящия План за Управление на Национален парк „ Пирин “.

Това негово искане е подбудено от следните претекстове:

Първо: Да се даде опция за започване на действителните дейности за създаване на втори кабинков въжен превоз в Ски-зона Банско.

Второ: Това може да се случи единствено след смяна на в този момент настоящия проект за Пирин, който в настоящия си тип не разрешава създаване на нови лифтове в Ски-зоната.

Трето: Приемането на новия проект, който се създава близо 5 години, все още е блокирано от правосъдни каузи, чието дефинитивно решение по всяка възможност ще продължи дълго във времето.

Четвърто: Явните офанзиви против построяването на втори кабинков въжен превоз не устоят на никакви рационални доводи и навеждат на мисълта, че става дума за обслужване на непознати ползи!

Воден от тези претекстове, кметът Георги Икономов с публично писмо изиска от министър Нено Димов да завърши към този момент извървяната процедура по изменение на в този момент настоящия План за ръководство на Национален парк "Пирин " и да предложи тя да бъде утвърдена от Министерски съвет.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР