Днес, 12 октомври, Съветът на директорите на УМБАЛ „Александровска“ ЕАД,

...
Днес, 12 октомври, Съветът на директорите на УМБАЛ „Александровска“ ЕАД,
Коментари Харесай

Проф. д-р Борис Богов е избран за директор на УМБАЛ „Александровска“

Днес, 12 октомври, Съветът на шефовете на УМБАЛ „ Александровска “ ЕАД, в състав проф. доктор Борис Богов, дм, доцент доктор Димитър Буланов, дм, и доцент доктор Александър Оскар, дм, избра за изпълнителен шеф на лечебното заведение проф. Богов.

За ръководител на Съвета е определен деканът на Медицинския факултет към Медицински университет – София доцент доктор Димитър Буланов, дм. Проф. доктор Борис Богов, дм, приключва Медицинска академия – София със компетентност „ Медицина “ през 1985 година Бил е ординатор в болничното заведение в Сандански от 1987 година до 1989 година

От 1990 година е помощник по нефрология в Клиниката по нефрология на Катедрата по вътрешни заболявания към МФ на МУ-София. От 1992 година има приета компетентност по „ Вътрешни заболявания “, а от 1994 година и по „ Нефрология “. От 2006 година е хабилитиран доцент, а от 2013 година – професор. От 2009 година е началник на Клиниката по нефрология на УМБАЛ „ Александровска “. Специализирал е в болница „ Necker” – Франция, Университета „ Kinki University” в Япония, Университета в Грьонинген – Холандия и “Columbia University” - Съединени американски щати.

Преминал е разнообразни специализации и квалификационни курсове в региона на ултразвуковата диагностика и пункционната бъбречна биопсия. Завършил е и „ Здравен мениджмънт”. От 2016 година до 2018 година е народен съветник по нефрология, а от 2018 година е ръководител на Експертния съвет по нефрология към министъра на опазването на здравето.

От 2016 година е ръководител на Постоянната комисия по опазване на здравето и спорт към Националната организация за оценяване и акредитация. От 2017 година е заместник-председател на Етичната комисия към УМБАЛ „ Александровска”. През 2020 година е определен за ръководител на Общото заседание на Медицинския факултет към МУ-София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР