Днес, 12 ноември, от 15:00 часа българско време ще бъде

...
Днес, 12 ноември, от 15:00 часа българско време ще бъде
Коментари Харесай

Стартира 46-то издание на Шампионата на Обединеното Кралство по снукър

Днес, 12 ноември, от 15:00 часа българско време ще бъде даден старт на 46-то издание на шампионата по снукър от ранкинг веригата Шампионат на Обединеното Кралство. Надпреварата от „ Тройната корона “, включваща Мастърса и Световното състезание, се организира за първи път през 1977 година, а тазгодишното издание в зала „ Барбикън “ в Йорк ще продължи до 20 ноември.

Шампионът от предходната година Синтун Джао от Китай е забъркан в откриващия конфликт от Ю Кей Чемпиъншип 2022. Азиатецът, който впечатлява със своя атакуващ жанр на игра, ще се изправи против Сам Крейги в среща от първи кръг на съревнованието. Джао стигна до купата в Йорк след безапелационен триумф над Лука Бресел с 10-5 фрейма. Белгиецът ще стартира присъединяване си в шампионата против различен китаец – Хаотиен Лю, в следобедната сесия в неделя. При триумф над Крейги, Джао ще играе с един всред първенеца на Бритиш Оупън Райън Дей или ветерана Джими Уайт в осминафиналите, до момента в който Бресел чака при победа трикратния притежател на трофея Джон Хигинс или Том Форд.

Без никакво подозрение погледите са ориентирани към международния номер 1 и настоящ отличник на планетата Рони О‘Съливан. „ Ракетата “ е апетитен обичайно за главен любимец за купата в един от обичаните си шампионати, където е рекордьор със седем оценки, една повече от шотландската легенда Стивън Хендри. Рони, който влиза в конкуренцията със самочувствие след трофея на Шампион на първенците, където надигра Джъд Тръмп с 10-6, за последно победи през 2018 след триумф над Марк Алън. „ Геният от Чигуел “ открива акцията си против двукратния финалист на международни шампионати Матю Стивънс и победител на Ю Кея от сезон 2003/04 Матю Стивънс от Уелс. Следващото му затруднение, при постигане на 1/8-финалите, ще бъде спечелилият мача сред Бинтао Ян и Юелун Джоу.

Трикратните спечелили на Шампионата на Обединеното Кралство Нийл Робъртсън и Дзюнхуей Дин също ще се борят за нова корона. „ Гръмотевицата “ започва с мач против Джо Пери, до момента в който китаецът, който трябваше да мине през квалификации, се изправя против Бари Хоукинс. Двукратните първенци Марк Уилямс и Марк Селби имат за противници надлежно Джейми Кларк и Хосеин Вафаеи. Джъд Тръмп, притежател на трофея от 2011, стартира с дуел против Сяо Гуодун.

В ревизирания формат за тазгодишното издание, топ 16 в международната класация са сложени, а към тях се причисляват 16 играчи от квалификациите. Общият награден фонд на петата ранкинг конкуренция през сезона е 1 205 000 паунда. Победителят ще си тръгне с чек за 250 000 паунда, а изгубилият с тъкмо 100 000 паунда. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР