Днес, 12.12.2022 г., главният прокурор на Република България Иван Гешев

...
Днес, 12.12.2022 г., главният прокурор на Република България Иван Гешев
Коментари Харесай

Иван Гешев се срещна с близки и роднини на жертви на тежки пътнотранспортни произшествия

Днес, 12.12.2022 година, основният прокурор на Република България Иван Гешев се срещна в Съдебната палата в гр. София с близки и родственици на жертви на тежки пътнотранспортни катастрофи.

Срещата е по самодейност на жителите.

Главният прокурор изрази съпричастността си към скръбта на роднините и сервира извинения „ от името на българската страна за това, че тя не е осигурила нужната сигурност и отбрана, освен на тях, само че и на доста други потърпевши “.

В рамките на срещата Иван Гешев поддържа упованията на роднините за незабавни и съответни законодателни промени, които да предотвратят за в бъдеще тежки произшествия, като тези, довели до загубата на техните близки.

Главният прокурор изрази вяра „ тези хора да бъдат чути, освен от българската прокуратура, само че и от останалите държавни институции – от Народното събрание, от политиците, министрите, от изпълнителната власт “. Той  благодари на околните и роднините на жертвите на пътнотранспортни катастрофи, че имат доверие на основния прокурор и българската прокуратура и се обръщат за помощ към тях.

„ Тези хора с право са обезверени, народът е отчаян. Всички ние, които сме част от държавните институции, в това число прокуратурата, би трябвало да се обединим в полза на хората, в полза на народа, тъй като сме му длъжници “, прикани Иван Гешев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР