Днес, 12.10.2020 г., Софийска районна прокуратура ще внесе в съда

...
Днес, 12.10.2020 г., Софийска районна прокуратура ще внесе в съда
Коментари Харесай

Искат постоянен арест за шофьора, блъснал полицаи на столичния бул. „Рожен“


Днес, 12.10.2020 година, Софийска районна прокуратура ще внесе в съда искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения В. В., на 31 година

На 09.10.2020 година на бул. „ Рожен “ в гр. София чиновници на 02 РУ-СДВР са създали опит да извършат полицейска инспекция на обвинения В. В., при което той не се подчинил и с управлявания от него лек автомобил блъснал служебна кола на Министерство на вътрешните работи и полицейски чиновник от 02 РУ-СДВР.

На В. В. е повдигнато обвиняване за това, че на горепосочената дата и място незаконно пречил на полицейски чиновник при 02 РУ-СДВР, да извърши отговорностите си да извърши инспекция за определяне самоличността на разположение - закононарушение по член 270, алинея 1 от Наказателен кодекс.

В. В. е притеглен към наказателна отговорност и за това, че на същата дата и място незаконно развалил непознати движими движимости - лек автомобил, благосъстоятелност на Министерство на вътрешните работи - закононарушение по член 216, алинея 1 от Наказателен кодекс, както и за това, че предизвикал лека телесна щета на полицейски чиновник - закононарушение по член 131, алинея 2, т. 3, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият В. В. е осъждан. Престъпленията, за които по отношение на него са повдигнати обвинявания , са умишлени и наказуеми с отнемане от независимост.

Предвид високата социална заплаха на действието и причинителя, на 10.10.2020 година дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвинения В. В. за период до 72 часа. Предстои през днешния ден да бъде импортирано искане в Софийски областен съд за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР