Днес, 12.07.2022 г., се проведе онлайн заседание на Президиума на

...
Днес, 12.07.2022 г., се проведе онлайн заседание на Президиума на
Коментари Харесай

Разширяване на възможностите за диалог и сътрудничество по време на война

Днес, 12.07.2022 година, се организира онлайн съвещание на Президиума на Международния славянски съвет. Международният славянски съвет е организация с повече от 174 години история. Началото на славянското придвижване е сложено през далечната 1848 година по време на Пражкия славянски конгрес.


На днешното съвещание на президиума беше изработен доклад за интервала 2017 – 2022 година, който бе показан на форума от Председателя на Международната славянска академия и Председател на Международния славянски съвет Сергей Николаевич Бабурин. Правомощията на всички членове на президиума бяха продължени до провеждането на конгрес. За заместник-председатели на организацията бяха определени от българска страна Николай Малинов – ръководител на политическа партия „ Русофили за възобновление на Отечеството “ и на Национално придвижване „ Русофили “ и от полска страна Барбара Кригер – дълготраен член на Организацията. В изявлението си Николай Малинов проучва актуалната политическа обстановка в България и света. „ Всички чакаме, че след привършване на военната интервенция в Украйна, идната анти-Русия, която се приготвя, е цялата Източна Европа. Тази наклонност е доста тревожна и мощно ни безпокои. Всички наши старания за разширение на разговора на равнище държавни институции, на разнообразни платформи – славянски, православни, черноморски и други, срещат отпора на управляващите. Въпреки съпротивата, предпочитана наша задача би трябвало да е работа в посoка повишение и динамизиране на взаимоизгодното съдействие сред славянските нации и страни. Всичко, което е по силите ни – осъществяване на конференции, събори, издаване на книги, вестници, списания, образуване на улични мероприятия – всичко това ние вършим и би трябвало да продължаваме да поставяме старания в тази вярна и избавителна за нашата нематериалност и държавност посока “ – показа Николай Малинов.


Всички участници се сплотиха към концепцията, че съдействието и потребността от разговор по линия на всички славянски страни са изключително значими, защото неповторим е даже самият факт, че на една маса сядат за договаряния украинци и руснаци, българи, сърби и македонци, словаци, чехи и други нации, обсъждайки своето минало, сегашното и бъдещето, строейки общи проекти и решавайки общи проблеми и задания.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР