ДНЕС,11 май, напразника на Народно читалище Развитие-1870, ще се състои

...
ДНЕС,11 май, напразника на Народно читалище Развитие-1870, ще се състои
Коментари Харесай

Празничното дефиле на таланта в Севлиево

ДНЕС,11 май, напразника на Народно читалище „ Развитие-1870 ”, ще се състои кулминационната точка на събитията в културния калейдоскоп - поредицата събития под мотото: „ С читалището в сърцето ”, които показват всички школи и сформира с техните гении – стотиците родолюбиви сърца, тупкащи в един темп.

Програмата в дните от 1 до 13 май е изпъстрена с театрални представления, изложения на детски рисунки и фотографии, безвъзмездни прожекции на филми в кино „ 21 век ”, концерти на другите изкуства.

Кулминацията на събитията е на 11 май.В 17:45 ч. ще започва празничното дефиле на гения. Шествието, с маршрут от читалището до площад „ Свобода ” и в него ще се включат всички читалищни сформира.

Празничен фолклорен концерт с присъединяване на Школата по национално пеене, Детски отбор „ Развитие ” и Фолклорен отбор „ Развитие ” ще зарадва публиката от 18:30 ч.

Концерт под наслов „ Духовен мост ” с антични и модерни ортодоксални песнопения ще показват вокална групировка „ Мелос ” и хор „ Хоталич ” на 12 май от 18:00 ч. в читалищния салон.

Празник „ С читалището в сърцето ” – литургия и курбан за здраве, ще означи края на двуседмичния събитиен калейдоскоп. На 13 май, от 11:00 ч. на параклиса „ Св. Йоан Кръстител ” в средновековния град и цитадела “Хоталич ” ще събере дружно читалищния колектив, гениите и самодейците, носещи българщината в сърцата си.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР