Днес, 11 май 2021 г., Районна прокуратура – Пловдив –

...
Днес, 11 май 2021 г., Районна прокуратура – Пловдив –
Коментари Харесай

Гнусен обир на 87-годишен мъж в Карлово

 Днес, 11 май 2021 година, Районна прокуратура – Пловдив – Териториално поделение - Карлово притегли като обвинени Ч.П., на 39 година, 25-годишната М.А. и П.А., на 22 година, за това, че на 11.05.2021 година, в Карлово, в съучастничество като причинители, са лишили непознати движими вещи  –  пари в размер на 3 000 лева, от владението на 87-годишен мъж, с желание незаконно да ги присвоят, като са използвали за това сила  - закононарушение по член 198 ал.1 във вр. чл.20 ал.2 във вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

На 11 май 2021 година, в 1,20 ч., в районно управление (на МВР) - Карлово е бил получен сигнал за осъществен обир по отношение на 87-годишен мъж в дома му в Карлово. Установено е било, че към 00,50 часа, Ч.П., М.А. и П.А. влезнали в жилището, като двама от тях били с качулки на главите. Те блъснали възрастния мъж на леглото, предизвестили го да не мърда и хвърлили дреха върху главата му. След това тримата лишили от долап в стаята 3 000 лв. от спестяванията на потърпевшия и напуснали жилището.

След подадения сигнал на място са пристигнали полицейски екипи от районно управление (на МВР) – Карлово, като е бил известен дежурен прокурор от Районна прокуратура – Пловдив – Териториално поделение – Карлово. За по-малко от един час полицейските чиновници открили причинителите на грабежа.

Двама от тях – М.А. и П.А. са били арестувани, а Ч.Б. е съумял да се укрие и е разгласен за общодържавно търсене. Незабавно са осъществени претърсвания и изземвания в изискванията на необходимост, както и персонален обиск, при които е била открита половината от отнетата сума, разпределена сред М.А. и П.А.  

По делото се правят процесуално-следствени дейности. Обвиняемите М.А. и П.А. са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Пловдив – Териториално поделение – Карлово да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на тях. 

Предвиденото от закона наказване за осъществен обир е от 3 до 10 години отнемане от независимост.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР