Днес, 10 септември, британският крал Чарлз III ще бъде провъзгласен

...
Днес, 10 септември, британският крал Чарлз III ще бъде провъзгласен
Коментари Харесай

Провъзгласяват крал Чарлз III за новия монарх на Обединеното кралство

Днес, 10 септември, английският крал Чарлз III ще бъде провъзгласен за нов монарх на Обединеното кралство.

Очаква се по-късно през днешния ден да бъде призован историческият Съвет по присъединение, като за първи път в историята церемонията ще бъде предавана онлайн по малкия екран.

Очаква се кралят да направи декларация и да постави клетва в наличието на първородния му наследник Уилям и брачната половинка му Кейт, кралицата-консорт Камила, министър председателят Лиз Тръс. Ще участват и членове на кабинета.

В отсъствието на краля първо се събира Таен съвет, в който влизат политици, висши духовници и съдии от Върховния съд, които прогласяват новия монарх и уреждат процедурни въпроси.

Следват 41 топовни салюта, и трима тромпетисти ще разгласят провъзгласяването на новия монарх с фанфари.

Прокламацията се прочита от балкона на двореца " Сейнт Джеймс " в Лондон, а по-късно и в цялата страна. Прокламации ще има и в Шотландия, Северна Ирландия и Уелс.

През идващите дни Чарлз ще организира аудиенции, а медиите ще бъдат осведомени от граф Маршал, почитан кралски чиновник, отговарящ за възкачването на краля и държавното заравяне на кралицата.

Тъй като Нейно Величество умря в замъка Балморал в Шотландия, управляващите в Обединеното кралство приложиха интервенция „ Еднорог “, която има незначителни разлики по отношение на проектите на интервенция „ Лондон Бридж “, в случай че Елизабет II беше умряла в Англия.

Правителството към момента би трябвало да удостовери продължителността на оповестения народен печал, който евентуално ще продължи до и след погребението на кралицата. Все още съответната дата за заравяне не е конкретизирана.

Вчера вечерта кралят за първи път направи послание към нацията. " Днес ви приказвам с възприятие на дълбока тъга. През целия си живот Нейно Величество кралицата - моята обичана майка - беше ентусиазъм и образец за мен и за цялото ми семейство. Ние й изискуем най-искрения дълг, който всяко семейство може да има към своята майка; за нейната обич, обвързаност, упътвания, схващане и образец. " по този начин стартира речта си крал Чарлс. “

Той даде обещание да служи до края на живота си по същият метод, като починалата му майка.

Чарлс изрази страдание, че поради новите му отговорности, няма да може да отделя толкоз време на благотворителните организации, които постоянно са го вълнували. Но е сигурен, че тази работа ще продължи от други хора. " Това е време на смяна и за моето семейство. Разчитам на любящата помощ на моята скъпа брачна половинка Камила. Знам, че тя ще се оправи с условията на новата си роля- кралица-консорт с непоколебима си лоялност към дълга “

Принц Уилям наследява купите херцог на Корнуол и поема отговорностите за херцогство Корнуол, за които до момента отговаряше Чарлз.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР