Днес (10 октомври) 450 ученици се върнаха в класните стаи

...
Днес (10 октомври) 450 ученици се върнаха в класните стаи
Коментари Харесай

След пожара: 450 деца се върнаха в класните стаи на пловдивското училище „Душо Хаджидеков“

Днес (10 октомври) 450 възпитаници се върнаха в класните стаи на ОУ „ Душо Хаджидеков “, откакто изгорелият на 1 септември покрив беше ремонтиран. Огнеборци от пловдивската пожарна посрещнаха децата. 

Покривът на учебното заведение беше ремонтиран в незабавен порядък от Община Пловдив в границите на месец. С близо 470 000 лева компанията реализатор подмени и импрегнира цялата дървена структура от близо 700 кв. м. Положена е хидро и топлоизолация, инсталирани са нови улуци и дейна мълниезащита. Също по този начин са измазани таваните на всички стаи на втория етаж.

„ Фирмата беше почистила едрите боклуци, само че през уикенда родители и възпитаници помогнаха в почистването на по-дребните неща като сажди. Направихме и тест на електрическата мрежа. Към днешна дата всичко е наред и децата са щастливи. Дойдоха на учебно заведение с думите „ У дома си е най-хубаво “, разяснява шефът на ОУ „ Душо Хаджидеков “ Грозденка Николова, оповестява Нова тв.

По време на ремонтните действия учениците от 3., 4. и 5. клас, които са общо 9 паралелки, бяха преместени във втората постройка на учебното заведение на ул. „ Антон Папазов “ №18, кв. „ Съдийски “ (бившето ОУ „ Георги Бенковски “).
Всичко за Вашата сватба


Останалите 8 паралелки от 6. и 7. клас започнаха образователната година в СУ „ Климент Охридски “ на бул. „ Васил Априлов “ 5. Децата от през днешния ден ще учат в учебното заведение си на две смени. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg