Днес, 10 май 2022 г., бе подписан Договор за изменение

...
Днес, 10 май 2022 г., бе подписан Договор за изменение
Коментари Харесай

Подписаха и анекса към НРД за денталните дейности

Днес, 10 май 2022 година, бе подписан Договор за изменение и допълнение на Националния рамков контракт за денталните действия за 2020-2022 година

Договорът беше подписан от Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), от Управителния съвет на Българския зъболекарски съюз (БЗС) и преподписан от министъра на опазването на здравето, оповестяват от Здравната каса.

С анекса се понижава доплащането от страна на пациента при някои от дейностите при възрастовата група до 18-годишна възраст.

Освен това се обезпечава лекуване на хората с психологични болести под обща упойка и след навършване на 18-годишна възраст, без доплащане от страна на пациента. Дава се опция всеки доктор по дентална медицина, работещ в лечебно заведение за първична или профилирана извънболнична дентална помощ, което дава отговор на условията във връзка с реализирането на общата упойка, да прави дейностите под обща упойка и за здравноосигурените на възраст над 18 години с психологични болести в границите на своята подготвеност и съгласно съответния пакет дентални действия, за който е сключил контракт с НЗОК. Тази смяна цели обезпечаване на опция за осъществяване на дентално лекуване при тази група лица, което е от значително значение за възстановяване и на общото им здравословно положение, означават от Касата.

Заложените със Закона за бюджета на НЗОК (ЗБНЗОК) средствата за дентална помощ за 2022 година са 239 709 800 лева – с 24 323 800 лева повече от тези през 2021 година, които бяха 215 386 000 лева С увеличените средства се обезпечава до 30% повишение на цените на обособени дентални действия и се подсигурява финансирането на новите действия, което е причина за по-добро качество на предоставяните дентални услуги, споделят още от НЗОК.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР