Днес, 10.10.2022 г., в Съдебната палата в гр. София главният

...
Днес, 10.10.2022 г., в Съдебната палата в гр. София главният
Коментари Харесай

Гешев се срещна с представители на таксиметровите организации по повод загиналия техен колега

Днес, 10.10.2022 година, в Съдебната палата в гр. София основният прокурор Иван Гешев и заместниците му Даниела Машева и Красимира Филипова се срещнаха с представители на таксиметровите организации в страната по отношение на случай от 08.10.2022 година, при който умря техен сътрудник. На срещата участва и представителят на основния прокурор Сийка Милева, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Срещата бе извършена по покана на основния прокурор, след изпратено писмо от името на Съюз такси, Браншова камара на таксиметровите водачи и превозвачи, Национален съюз на превозвачите, Асоциация на таксиметровите синдикати.

Пред представителите на таксиметровия отрасъл основният прокурор изрази увещание, че казусът, при който 34-годишният Х.Й. умря при зародил спор сред участници в придвижването, ще бъде разследван при оптималната гласност и бистрота.

В рамките на срещата управлението на Прокуратурата на Република България пое ангажимент пред браншовите организации на таксиметровите водачи за взаимно разискване и правене на експертни оферти за промени в законодателството за обезпечаване на отбрана на участниците в придвижването, както и по отношение на предходните експерни оферти на Прокуратура на Република България, по отношение на водачите, използвали алкохол и наркотични субстанции.

Пред основния прокурор и заместниците му представителите на таксиметровия отрасъл сложиха и проблеми с приложението на член 234г от Наказателен кодекс, който се отнася до незаконните транспорти. Главният прокурор пое ангажимент да бъдат осъществени инспекция и разбор на практиката по тези каузи с оглед преценка за издаване на методически инструкции.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР