Днес, 10.10.2022 г., в Съдебната палата в гр. София главният

...
Днес, 10.10.2022 г., в Съдебната палата в гр. София главният
Коментари Харесай

След фаталния инцидент: Гешев се срещна с представители на таксиметровите организации

Днес, 10.10.2022 година, в Съдебната палата в гр. София основният прокурор Иван Гешев и заместниците му Даниела Машева и Красимира Филипова се срещнаха с представители на таксиметровите организации в страната по отношение на случай от 08.10.2022 година, при който умря техен сътрудник. На срещата участва и представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Срещата бе извършена по покана на основния прокурор, след изпратено писмо от името на Съюз такси, Браншова камара на таксиметровите водачи и превозвачи, Национален съюз на превозвачите, Асоциация на таксиметровите синдикати.



Пред представителите на таксиметровия отрасъл основният прокурор изрази увещание, че казусът, при който 34-годишният Х.Й. умря при зародил спор сред участници в придвижването, ще бъде разследван при оптималната гласност и бистрота.

В рамките на срещата управлението на Прокуратурата на Република България пое ангажимент пред браншовите организации на таксиметровите водачи за взаимно разискване и правене на експертни оферти за промени в законодателството за обезпечаване на отбрана на участниците в придвижването, както и по отношение на предходните експерни оферти на Прокуратура на Република България, по отношение на водачите, използвали алкохол и наркотични субстанции.

Пред основния прокурор и заместниците му представителите на таксиметровия отрасъл сложиха и проблеми с приложението на член 234г от Наказателен кодекс, който се отнася до незаконните транспорти. Главният прокурор пое ангажимент да бъдат осъществени инспекция и разбор на практиката по тези каузи с оглед преценка за издаване на методически инструкции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР