Днес, 1 март ще, бъде открита онлайн изложба „За дамите

...
Днес, 1 март ще, бъде открита онлайн изложба „За дамите
Коментари Харесай

Специална изложба за 8 март - За дамите с любов

Днес, 1 март ще, бъде открита онлайн галерия „ За дамите с обич “ от художничката Даниела Стойкова. Поводът е красивият и гальовен месец на дамата - март. Тя е отдадена на празника на всички дами и на настъпването на пролетта.


Изложбата „ сервира “ букет с цветя на всички дами под формата на картини с маслени бои. В изложбата ще се насладим на свежи и ярки пролетни картини: натюрморт, цветни букети и нереални картини с цветя, които сервира в символ на респект към българските дами и най-много към нашите майки, баби и родственици, които заслужават безпределно почитание и обич. Изложбата е отдадена също по този начин на българските учителки, лекарки, медицински сестри, спортистки и на великите дамите от нашето минало и история! А нежните картини на цветя по традиция са свързани с имената на българките: Теменужка, Роза, Лилия, Маргарита други



Всяка една картина с маслени бои показва друго цвете, по нереален или изразителен метод. Акцент в изложбата са картините с лалета, теменужки,кокичета, нарциси, божури, люляци, макове и слънчогледи, а на своята майка – Лилия, художничката Даниела Стойкова сервира букет под формата на картината с лилии.



Никога не би трябвало да забравяме, че дамите са като цветята – нежни и същински, успяващи постоянно да разцъфнат и да покажат най-красивото от себе си. Те са по едно и също време и уязвими, и извънредно мощни и приспособими. Всяка жена е като картина с цветя: неповторима и прелестна, носеща цвят и хубост в живота. Затова дамата и цветята биха могли да украсят даже и най-безличното и семпло кътче на света!



Чрез творбите си с маслени бои художничката Д. Стойкова се стреми да зареди хората с положителна сила, с ярки цветове и красиви форми. Картините са пъстроцветни, релефни и запаметяващи се, основават пролетно въодушевление и чувството за топлота и естетика. Те се отличават с автентичен и различим от публиката жанр. Всички картини от изложбата са ръчно рисувани посредством пастозна техника с утайване на боите с шпакла върху платно, което ги прави мощно релефни.

Изложбата включва общо 30 маслени картини с цветя и може да бъде прегледана онлайн в уеб страницата на галерията: https://dstoykova.com/izlojba-za-damite-s-lubov


„ След дамите, цветята са най-очарователното нещо, което Бог е дал на света “ Кристиан Диор.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР