Днес, 1 февруари в Деня на признателност и почит към

...
Днес, 1 февруари в Деня на признателност и почит към
Коментари Харесай

Републиканци за България: Да почетем жертвите на комунистическия режим

Днес, 1 февруари в Деня на благодарност и респект към жертвите на комунистическия режим от Политическа партия „Републиканци за България“ се прекланяме пред паметта им.

Датата 1 февруари се празнува в България от 2011 година, откакто е учредена от тогавашното държавно управление, по предложение на президентите Желю Желев (1990-1997) и Петър Стоянов (1997-2002).

За 45 години комунистическо ръководство – от 9 септември 1944 година до 10 ноември 1989 година – над 300 000 българи са убити без съд и присъда, изчезват безследно и биват подлагани на безчовечен мъчения в десетките лагери на гибелта.

Още през първите три месеца на руската окупация без съд и присъда в България са избити сред 27 и 30 000 интелектуалци, духовници, учители, държавни чиновници, офицери, служители на реда, общественици, индустриалци, търговци и лекари. За да оправдае тяхното заличаване, комунистическата агитация раздува неведнъж броя на убитите комунисти, ремсисти и земеделци преди идването си на власт. Следват по този начин нареченият „ Народен съд ”, концлагерите, правосъдните процеси по сталински против минни инженери, електроинженери, строителни инженери, пожарни командири, оръжейни експерти и други представители на елита, оповестени за непознати шпиони, единствено тъй като са приключили европейски университети.

Комунистите оправдават всичко това като акт на отмъщение в името на „ жертвите на фашизма “.

От Републиканци за България призоваваме да не забравяме жертвата на хилядите българи дали живота си, отстоявайки възгледите и разбиранията си за независимост и тъждество, противопоставили се на комунистическия режим.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР