Днес, 1 август 2018 г., Окръжна прокуратура-Смолян привлече като обвиняем

...
Днес, 1 август 2018 г., Окръжна прокуратура-Смолян привлече като обвиняем
Коментари Харесай

Привлякоха като обвиняем шофьора, прегазил и убил дете на тротоар в Златоград

Днес, 1 август 2018 година, Окръжна прокуратура-Смолян притегли като обвинен Л.У., на 56 година, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Причината за това е, че на 31 юли 2018 година, към 17,10 часа, в гр. Златоград, обл. Смолян, при ръководство на моторно транспортно средство - лек автомобил „ Пежо Боксер “, е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, а точно: член 20, алинея 1 от Закона за придвижване по пътищата – „ Водачите са длъжни да управляват непрестанно транспортните средства, които ръководят “ и по несъобразителност е предизвикал гибелта на 13-годишно момче – закононарушение по член 343, алинея 1, б. „ в “, предл. I-во, във вр. с член 342, ал.1, предл. III-то от Наказателния кодекс. До момента по делото са осъществени оглед на местопрестъпление, разпити на очевидци, следва да бъдат назначени експертизи и други

Обвиняемият Л.У. е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор и ще бъде импортирано искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор, от 01.08.2018 година, на обвинения Л.У. краткотрайно е отнето удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство за период от една година, по член 69а, алинея 1 от Наказателно-процесуалния кодекс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР