Днес(1.03.2022г.), може би бяхме най-близо до термоядрена война, отколкото никога

...
Днес(1.03.2022г.), може би бяхме най-близо до термоядрена война, отколкото никога
Коментари Харесай

Трета Световна Война - Избегната. Засега...

Днес(1.03.2022г.), може би бяхме най-близо до термоядрена война, в сравнение с в никакъв случай до момента. Сравнимо единствено с Кубинската Криза от 1962 година Ако хората единствено знаеха какво се случва, щяха да се паникьосат.

Тъй като няма да чуете тези неща по малките екрани, ще се опитам да го обясня небрежно:

Критичната ескалация пристигна, когато Европейският Съюз разгласи, че ще даде бойни самолети на Украйна. Бе декларирано, че изтребителите няма да бъдат доставени на някаква по-късна дата, а ще бъдат подготвени за прилагане " незабавно " в небето над Украйна.

Това означаваше единствено, че изтребителите ще бъдат пилотирани от ЕС-пилоти, не от украинци. След като бе декларирано това, съвсем незабавно бе оттеглено, само че не и преди този момент заявление да бъде необятно публикувано в Русия, което повдигна у тях мощни съмнения.

Това съмнение на Русия се ускори откакто Украйна съобщи, че " нейни водачи са в Полша, с цел да вземат самолетите. " Тъй като Полските МиГ-29 са актуализирани със западна авионика и украинците не могат просто да седнат и да ги подкарат, им би трябвало образование.

Дори всичко това да е единствено " медиен звук " и Европейски Съюз да няма същински планове да предлага свои водачи, руснаците бяха към този момент задоволително подозрителни и навлизането на тези самолети над Украйна рискуваше ескалация. Те бяха съвсем уверени, че НАТО-вски водачи ще пилотират НАТО-вска техника.

Точно по тази причина Русия изключително заплаши днес/вчера-б.р./, че " всяка нация, чиято военна техника бъде употребена против войските на РФ, ще заплати висока цена. "

Подтекстът на това предизвестие бе, че не е единствено " техниката ", за която те се тормозят. Те заплашиха да разширят и да ескалират военните интервенции.

Но почакайте малко... Става още по-лошо. Русия към този момент е унищожила множеството украински летища. Тогава по какъв начин задгранични самолети, с задгранични водачи ще бъдат употребявани, в случай че няма от кое място да излетят?

Отговорът: Те ще извършват бойни задачи от БАЗИ на НАТО.

Планът е, бойни самолети да изхвърчат от НАТО-вски бази в Полша и други прилежащи страни и да нападат съветските сили в Украйна. Пилотирани от водачи, които руснаците имат вяра, че са в действителност полски, български и т.н ., а не украински.

... Какво неприятно би могло да се случи?

Един вид би бил, в случай че тези бойни задачи са сполучливи задоволително с цел да основат проблеми за съветските войски, Русия щеше да се прицели в техните авиобази. Путин към този момент бе оповестил, че този спор е от екзестенциална значимост за РФ. Да бъде загубен, не е алтернатива. Ако би трябвало да нападна бази в Полша, ще го направи.

След като това се случи, Статия 5 на НАТО ще бъде задействана. Съединени американски щати и нейните съдружници ще би трябвало да " защитят " Полша, като нападат съветските сили в Украйна. За да създадат това дейно, те също по този начин би трябвало да нападат и ПВО-то по границата на Русия и Беларус.

С други думи, имаме ескалация от локалния спор в Украйна през днешния ден, до... НАТО бомбардира цели в Русия.

Много евентуално, Русия да отговори с стандартни офанзиви на американския континент и Западна Европа.

Няма да спекулираме повече, до каква степен можеше да се разрастне спорът, само че за наша наслада, Белият дом съобщи изрично че " никакви самолети няма да бъдат предоставяни на Украйна ". Това бе последвано от заявки на Полша и България, че " отхвърлят да изпратят своя бойна техника в Украйна "

Трета Световна Война - Избегната. Засега...
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР