Днес, 09.07.2022 г., Софийски градски съд (СГС) уважи искането на

...
Днес, 09.07.2022 г., Софийски градски съд (СГС) уважи искането на
Коментари Харесай

Оставиха в ареста Георги Семерджиев

Днес, 09.07.2022 година, Софийски градски съд (СГС) почете настояването на Софийска градска прокуратура (СГП) и взе мярка за неотклонение задържане под стража във връзка с Г. С., упрекнат в причиняването на гибелта на Х. С. и Х. Д. при пътнотранспортно произшествие на 5 юли т. година на столичния бул. „ Черни връх “.

Досъдебното произвеждане по случая е формирано в изискванията на необходимост от Столична дирекция на вътрешните работи, а след това следствието е предоставено на Национална следствена работа (НСлС) заради особената фактическа и правна трудност на случая и все още се организира от екип от следователи от Национална следствена служба под управлението и надзора на екип от прокурори от СГП.

С цел събиране и инспекция на доказателства са осъществени оглед на местопрестъпление, освидетелстване на лица, претърсвания и изземвания, приобщени са материални доказателства, разпитани са голям брой очевидци, назначени са експертизи. Извършени са и голям брой други дейности по следствието, както и оперативноиздирвателни мероприятия.

Събран е огромен по размер доказателствен материал, след разбор на който следовател в Национална следствена служба след отчет при прокурор в СГП е привлякъл Г. С. в качеството на обвинен за три закононарушения – по член 343, алинея 3, прочие 3, прочие 4, прочие 5, б. „ б “, прочие 2, вр. член 343, алинея 1, б. „ в “, вр. член 342, алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс, по член 343б, алинея 3 от Наказателен кодекс и по член 316, прочие 1, вр. член 308, алинея 2, прочие 5, вр. алинея 1, прочие 1 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият е арестуван с разпореждане на прокурор в СГП за период до 72 часа.

Днес СГП внесе в съда стимулирано искане по отношение на обвинения да бъде взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Съдът напълно показа доводите на прокуратурата и одобри, че са събрани и показани задоволително безапелационни доказателства, които обосновават догатката Г. С. да е направил трите закононарушения, за които е притеглен като обвинен. Съдът одобри, че е налице действителна заплаха същият да се укрие или да извърши друго закононарушение, като разиска неналичието на лични задръжки у обвинения при осъществяване на закононарушения и престъпления. Аргументира извънредно високата степен на социална заплаха на действието и дееца. Така стимулиран, съдът реши, че само мярка „ задържане под стража “ може да обезврежда установените при обвинения рискове и с определение взе по отношение на него най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда не е дефинитивно и може да се апелира пред Апелативен съд – София.

Разследването по случая продължава.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР