Днес, 09.01.2020 г., главният прокурор Иван Гешев беше на място

...
Днес, 09.01.2020 г., главният прокурор Иван Гешев беше на място
Коментари Харесай

Горещи ВИДЕА на Гешев от Перник и...

Днес, 09.01.2020 година, основният прокурор Иван Гешев беше на място в град Перник с оглед съгласуваност на провеждащи се дейности по следствието по формирано досъдебно произвеждане под надзора на Специализираната прокуратура във връзка водната рецесия в града.

Следователи от Следствения отдел на Специализирана прокуратура, взаимно с органите на ДАНС, КПКОНПИ и Министерство на вътрешните работи правят дейности по разследването-претърсвания и изземвания в Областна администрация – Перник, ВиК – гр.Перник и Министерство на околната среда и водите.

Събират се доказателства за осъществени закононарушения от длъжностни лица, довели до проблемите с водоснабдяването в гр. Перник.



Главният прокурор Иван Гешев се срещна с кмета на гр. Перник Станислав Владимиров в продължение на извършената на 22.11.2019 година в Съдебната палата среща с управлението на Прокуратура на Република България, по отношение на подаден от него сигнал за водната рецесия, породена от употребата на язовир „ Студена “.




На 27.12.2019 година по предписание на основния прокурор Иван Гешев следствията на водната рецесия в Перник и аргументите, довели до нея, са взети на специфичен контрол, който се прави персонално от прокурор от Отдел „ Специализиран “ във Върховната касационна прокуратура.



Също през днешния ден, 09.01.2020 година бяха осъществени дейности от ДАНС и Групово дело “НП “ по отношение на разпоредена от основния прокурор на Република България инспекция за съблюдаване на Закона за ръководство на отпадъците и на Закона за запазване на околната среда от притежателите на боклуци на територията на страната.

Проверката беше предоставена на министъра на вътрешните работи и на ръководителя на ДАНС на 6 януари 2020 година

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР