Днес, 08.12.2023 г., на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура-Плевен и

...
Днес, 08.12.2023 г., на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура-Плевен и
Коментари Харесай

Разкриха организирана престъпна група за трафик на българи и нелегални мигранти

Днес, 08.12.2023 година, на взаимен брифинг на Окръжна прокуратура-Плевен и ГДБОП бе изнесена информация за профилирана интервенция, ориентирана към обезвреждане на проведена незаконна група, профилирана в трафик на български жители и незаконни мигранти. Това оповестиха от Прокуратурата.

В брифинга участваха окръжният прокурор на Плевен Владимир Николов, заместител окръжният прокурор и наблюдаващ прокурор по делото Николай Пачевски, шефът на ГДБОП-МВР Явор Серафимов, заместител шефът на ГДБОП-МВР Мирослав Рашков и началникът на отдел за Плевен при ГДБОП-МВР Светослав Маринов.

Владимир Николов заяви, че на 06.12.2023 година е извършена взаимна профилирана акция, в която са взели участие чиновници на ГДБОП, ГДЖСОБТ-МВР и ОДМВР-Плевен. Извършени са претърсвания и изземвания, както и обиски, при които са конфискувани материални доказателства, имащи отношение към следствието, в това число парични суми – 2700 лв. и 45 000 евро, и злато. Прокурор Николов акцентира отличната съгласуваност сред Окръжна прокуратура-Плевен, ГДНП и ОДМВР-Плевен за реализиране на профилираната интервенция.

Окръжният прокурор осведоми, че в качеството на обвинени са привлечени седем мъже на възраст сред 25 години и 61 години, двама от които за управление на проведената незаконна група, а останалите пет – за присъединяване в нея. Всички са арестувани за период до 72 часа. Внесени са претенции в Окръжен съд-Плевен за взимане на непрекъсната мярка " задържане под стража “.

Директорът на ГДБОП-МВР Явор Серафимов благодари за положителното взаимоотношение сред институциите и заяви, че е открит интернационален канал за трафик на мигранти, който обгръща територията на Турция, Гърция, България и Румъния. За осъществяване на незаконната активност са употребявани лекотоварни коли, кемпери и леки коли. Маршрутите са били авансово задавани и нормално тръгвали от Турция през Гърция и България. Част от незаконните мигранти са прекарвани с лодки през границата по река Дунав до град Никопол. В Румъния те са поемани от други незаконни структури, осигуряващи превозването им до разнообразни страни от Европейски Съюз. На брифинга стана ясно, че цената за превозването на незаконни мигранти се е променяла с наклонност за нейното увеличение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР