Днес, 06.11.2020 г., Софийска районна прокуратура ще внесе в съда

...
Днес, 06.11.2020 г., Софийска районна прокуратура ще внесе в съда
Коментари Харесай

Софийска районна прокуратура иска арест за обвиняем за измама

Днес, 06.11.2020 година, Софийска районна прокуратура ще внесе в съда искане за установяване на мярка за неотклонение "задържане под стража " по отношение на обвинения К. К., на 42 години. Той е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 209, алинея 1, вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

На 24.10.2020 година, към 14,00 ч., в гр. София, в жилище в ж.к. "Захарна фабрика ", в съучастничество с непостоянен причинител, обвиненият К. К., за да набави за себе си или за другиго имотна полза, възбудил подвеждане у М. Ц., че те са чиновници на държавна институция и вземат участие в европейска стратегия за подкрепяне на пенсионери. Двамата поискали проявление на парична сума, която потърпевшата М. Ц. има налична все още в дома си. Пострадалата им предоставила да опишат сумата от 1350 лв., която сума не ѝ била върната, с което ѝ била породена имотна щета.

Обвиняемият К. К. е осъждан. Престъплението, за което му е повдигнато обвиняване, е наказуемо с отнемане от независимост от една до шест години.

Предвид високата социална заплаха на действието и причинителя, прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвинения К. К. за период до 72 часа. Предстои през днешния ден да бъде импортирано искане до Софийски областен съд за взимане на мярка за неотклонение "задържане под стража " по отношение на него.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР