Днес, 06.03.2024 г., изпълнителният директор на ИА Главна инспекция по

...
Днес, 06.03.2024 г., изпълнителният директор на ИА Главна инспекция по
Коментари Харесай

Главната инспекция по труда сключи Споразумение за сътрудничество с Лесотехническия университет

Днес, 06.03.2024 година, изпълнителният шеф на ИА „ Главна ревизия по труда " инж. Екатерина Асенова подписа Споразумение за съдействие с ректора на Лесотехническия университет доцент доктор Христо Михайлов.

Главна ревизия по труда поема ангажимент да организира измежду студентите осведомителни акции за трудовите им права, да взе участие в мероприятия, проведени от образователното заведение, ориентирани към професионалната им реализация, и да дава разгласи за свободни позиции за работа в Агенцията.

Двете страни, базирайки се на дългогодишната си история и потвърден престиж измежду българските институции, ще работят за основаване на условия за поддържане на постоянни контакти посредством продан познания, опит и положителни практики. Предвижда се провеждането на взаимни съвещания, срещи и полемики по въпроси от общ интерес, както и присъединяване, съдействие и поддръжка при подготовката и осъществяването на възможни бъдещи планове и други общи начинания.

ИА „ Главна ревизия по труда " е измежду най-старите институции в България. Създадена през 1907 година и реализира повсеместен надзор върху спазването на трудовото законодателство във всичките му стопански действия, както и профилирания надзор по Закона за здравословни и безвредни условия на труд, на законодателството, обвързвано с държавната работа, с трудовата миграция и трудовата подвижност, с насърчаването на заетостта, в това число и тази на младежите.

Лесотехническият университет е държавно висше учебно заведение, провеждащо държавната политика за развиване на висшето обучение и просвета в Република България в комплекс от специалности, свързани с ръководството, стопанисването и софтуерното обезпечаване при използването на естествените запаси, артикули и услуги.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР