Днес, 05.10.2018 г., Специализираната прокуратура привлече като обвиняем Красимир Кирилов

...
Днес, 05.10.2018 г., Специализираната прокуратура привлече като обвиняем Красимир Кирилов
Коментари Харесай

Обвиниха градски прокурор заради багер

Днес, 05.10.2018 година, Специализираната прокуратура притегли като обвинен Красимир Кирилов - все още прокурор в Софийска градска прокуратура, за закононарушение по работа, осъществено на 22.12.2015 година

Разследването на Специализираната прокуратура е почнало по сигнал от Окръжния прокурор на Окръжна прокуратура - Плевен, съдържащ данни за длъжностни закононарушения от административния началник на Районна прокуратура – Кнежа по отношение на работата си по досъдебно произвеждане.

През 2015 година прокурор Красимир Кирилов е бил административен началник – Районен прокурор на Районна прокуратура – Кнежа и в това си качество е бил длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние.

На 25.11.2009 година в Районна прокуратура – Кнежа било формирано досъдебно произвеждане против незнаен причинител за осъществена фалшификация на идентификационни номера на екскаватор марка „ KOMATSU “, защото са открити несъответствия с номерата на рамата. Багерът е привързан като материално доказателство по делото.

В края на 2015 година в районна прокуратура - Кнежа са постъпили молба за връщане на материалното доказателство – от сдружение, което е показало, че е притежател на багера, който е възложен на лизинг и молба от друго лице, което е твърдяло, че правоимащо лице да получи материалното доказателство.

Наблюдаващият прокурор по делото Красимир Кирилов е нарушил служебните си отговорности и при липса на доказателства за благосъстоятелност върху багера и изявени искания от разнообразни лица към една и съща движимост, на 22.12.2015 година е разпоредил материалното доказателство да бъде върнато и на лизингодателя, и на претендиращото лице.

Специализираната прокуратура е открила, че лизингодателят е притежател на багера, само че не е бил известен за произнасянето на прокурора, а претендиращото лице е взело на ръка същия ден постановлението на Кирилов от 22.12.2015 година и в действителност е получило владението върху това материално доказателство в края на работния ден.

По този метод багерът е върнат напълно умишлено от прокурора на разположение, което не е притежател и няма никакви права върху него.

В хода на следствието Специализираната прокуратура е упълномощила на КПКОНПИ осъществяването на оперативно издирвателни мероприятия за определяне на лица, имащи отношение към предмета на следствието.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР