Днес, 05.05.2022 г., състав на Софийски апелативен съд (САС) разгледа

...
Днес, 05.05.2022 г., състав на Софийски апелативен съд (САС) разгледа
Коментари Харесай

Обвиняемите за убийството на бившия полицай в столичния квартал „Лозенец“ остават в ареста

Днес, 05.05.2022 година, състав на Софийски апелативен съд (САС) прегледа жалбата на отбраната на обвинените К.И. и Б.Т., привлечени към наказателна отговорност от Софийска градска прокуратура (СГП) за осъществено от тях съзнателно ликвидиране.

Действията по следствие на тежкото закононарушение са почнали на 25.03.2022 година при изискванията на необходимост предвид на местопрестъпление в столичния квартал „ Лозенец ”. Било е открито, че убитият е Л.И., някогашен чиновник в отдел „ Криминална полиция “ на Столична дирекция на вътрешните работи.

В резултат на осъществената процесуална и оперативна активност от страна на проверяващите органи, взаимно със СГП, са били арестувани две лица. Спрямо тях са събрани доказателства за съпричастност към осъществяването на незаконното действие.

В качеството на обвинен по делото е притеглен К.И. – причинител на убийството. Той авансово подсигурил револвер, упражнявал пукотевица, проучил региона на местоживеене на Л.И. и ежедневните му привички. Освен това съставил проект за метода на умъртвяването му, подсигурил лек автомобил за отдалечаване от мястото на осъществяване на незаконното действие.

Впоследствие неговият съизвършител – Б.Т., се е предал на органите на Министерство на вътрешните работи. Установено е, че той посочил и разяснил на К.И. по какъв начин да стреля с огнестрелно оръжие с съответен диаметър и му съдействал за подсигуряване на автомобил.

По искане на Софийска градска прокуратурата по отношение на двамата мъже са били взети ограничения за неотклонение „ задържане под стража “, които техните бранители са обжалвали като несправедливи.

Софийски апелативен съд остави без почитание подадените тъжби с претекст, че на този стадий на досъдебното произвеждане са налице процесуалните предпоставки за взимане на най-тежките ограничения за неотклонение по отношение на Б.Т. и К.И. – съществуване на обосновано съмнение за съпричастност към незаконното действие, действителна заплаха да се укрият и да извършат закононарушение.

С решение на САС ограниченията за неотклонение „ задържане под стража “, взети по отношение на двамата обвинени от първоинстанционния съд, са доказани.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР