Днес, 02.09.2022 г., в Съдебната палата в София, главният прокурор

...
Днес, 02.09.2022 г., в Съдебната палата в София, главният прокурор
Коментари Харесай

Иван Гешев награди български граждани, помогнали при катастрофата със сръбски автобус на АМ „Тракия“

Днес, 02.09.2022 година, в Съдебната палата в София, основният прокурор на Република България Иван Гешев награди седем български жители, оказали първа помощ на потърпевшите при тежкото пътнотранспортно произшествие със сръбски рейс на 14.08.2022 година на автомагистрала „ Тракия “.

Церемонията се организира в наличието на посланика на Република Сърбия Н.Пр. доцент доктор Желко Йович. На награждаването участваха още заместниците на основния прокурор Даниела Машева, Борислав Сарафов и представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Главният прокурор връчи плакети и грамоти „ За заслуга “ на доктор Христо Стефанов, доктор Антон Елкин, Петър Канев, Живко Стамболиев, Ивилина Шкембиева, Илиян Шмилев и Теодор Бочев за проявена гражданска героизъм при своевременното оказване на помощ на потърпевшите сръбски жители.

Иван Гешев благодари на наградените от името на Прокуратурата на Република България и съобщи: “За страдание живеем във времена, в които положителната вест е неприятната вест. Това, което си мислех, когато бях на мястото на злополуката, е, че и новината за нея мина по тази линия. След няколко дни всичко се не помни. Затова ние като управление на Прокуратурата на Република България взехме решение да организираме това събитие, тъй като считаме, че положителното не би трябвало да се не помни, а би трябвало да се повтаря. Да не забравяме, че преди всичко сме хора. Да напомним, че полезности като обич, състрадание, думи като родно място, татковина, другарство не са изчезнали, въпреки че са застрашени от изгубване “.

„ Благодаря за опцията да участвам на това съществено и неповторимо събитие! Чест и почитания! Дълбок реверанс! Вие ни припомнихте какво значат думите обич към близък, грижа и жертвоготовност “, обърна се и Негово Превъзходителство Йович към наградените български жители, като изрече признателност и от името на президента на Република Сърбия Александар Вучич, на министър-председателя Ана Бърнабич, както и от името на всички министри и институции в Република Сърбия.

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева също поздрави отличените жители за солидарността и смелостта. „ Днес е ден, в който бихме желали да изкажем благодарност на тези, които са образец за изпълнен цивилен дълг и човещина. Проявената от тях храброст и съпричастност, би трябвало да бъдат ценени, тъй като те демонстрират, че българите сме смели и подготвени да помогнем на всеки изпаднал в неволя “, съобщи Сийка Милева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР