Днес, 01.07.2024 г., петима младши прокурори се присъединиха към колектива

...
Днес, 01.07.2024 г., петима младши прокурори се присъединиха към колектива
Коментари Харесай

Софийска районна прокуратура с петима нови младши прокурори

Днес, 01.07.2024 година, петима младши прокурори се причислиха към колектива на Софийска районна прокуратура на публична гала по встъпване в служба, заяви институцията.

Марина Легкоступ, Светослав Ангелов, Виктория Филева, Христо Минчев и Валентин Добрев поставиха тържествено клетва и подписаха клетвени листи, според наредбите на чл.156 и чл.157 от Закона за правосъдната власт. Младшите магистрати се заклеха в името на народа да ползват тъкмо Конституцията и законите на Република България, да извършват отговорностите си по съвест и вътрешно разбиране.

На церемонията участваха и.ф. административният началник на Софийска районна прокуратура Светлана Димитрова и заместител районните прокурори – Вероника Димитрова, Атанас Доцински, Господин Бумбаров и Иван Стефанов, които пожелаха триумф на новопостъпилите.

Петимата младши прокурори встъпват в служба след извоюван конкурс за в началото назначение и наложително образование в Националния институт на правораздаването (НИП). В сходство с наредбите на Закона за правосъдната власт, младшите магистрати са назначени с решения на Висшия правосъден съвет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР