Днес – за времето от 9.00 до 12.00 часа, на

...
Днес – за времето от 9.00 до 12.00 часа, на
Коментари Харесай

Резултати от проведена днес акция по безопасност на движението край Видин

Днес – за времето от 9.00 до 12.00 часа, на краткотраен контролно-пропускателен пункт на вход/изхода на гр. Видин в посока Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост - 2 по метода на широкообхватния надзор водачите бяха спирани и отклонявани за инспекция към инспектори от няколко институции за отношение по подготвеност. В контролната активност участваха два екипа на ОДМВР-Видин, както и екипи от териториалните структури на АПИ, ИААА, Агенция " Митници " и Национална агенция за приходите.

Пътните служители на реда направляваха спазването на разпоредбите, свързани с потреблението на предпазните колани - включително от пасажерите на задната седалка в колите, предпазните системи за деца, както и от пасажерите в рейсове и микробуси. Активните инспекции целяха недопускане на неправоспособни да ръководят МПС, както и недопускане на шофиране на моторни транспортни средства от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техните аналози.

Представителите на другите институции следяха за верния транспорт на пасажери и товари, недопускане на претоварване на транспортните средства, съблюдаване на времето за отмора от водачите на рейсове и камиони, прецизност на документите на транспортирания товар и други

В хода на тричасовата акция през днешния ден екипите ревизираха 40 моторни транспортни средства. За установените нарушавания по Закона за придвижването по пътищата чиновниците на Министерство на вътрешните работи сформираха три акта и три фиша. Съставен е и един акт по Закона за българските персонални документи. Водач на товарен автомобил е глобен за претоварване на караното от него транспортно средство.

И към този час не престават контролните инспекции на полицейски чиновници на територията на РУ-Белоградчик и РУ-Кула.

Акциите, провеждани под управлението на Министерство на вътрешните работи в цялата страна, ще продължат и отсега нататък. Те са ориентирани към спазването на Закона за придвижването по пътищата.В хода им инспекциите ще се правят по метода на широкообхватния надзор от екипи на няколко контролни институции.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР