Дмитро Кулеба го обвини в лъжаСпоред външния министър на УкрайнаДмитро

...
Дмитро Кулеба го обвини в лъжаСпоред външния министър на УкрайнаДмитро
Коментари Харесай

Путин иска отстъпки, за да продължи износът на зърно от Украйна

Дмитро Кулеба го упрекна в неистина

Според външния министър на УкрайнаДмитро Кулебапрезидентът на РусияВладимир Путин, говорейки за " неефективност на зърнения кулоар ", се пробва да шантажира света с апетит, настоявайки за отстъпки, против които Москва да продължи да извършва споразуменията за експорт на зърно от украински пристанища, заяви Би Би Си.

" Президентът Путин лъже, когато твърди, че множеството зърно от Одеса отивало в страни от Европа, а не от Африка и Азия, както бе планувано. Всъщност множеството зърно, което потегля от това пристанище, а също и от други пристанища, отива точно в Азия и Африка ", сподели Кулеба на брифинг в Одеса, предава Българска телеграфна агенция.

Според министъра съветският президент ще упорства за следващи отстъпки, засягащи глобите, щом наближи ноември, когато завършва действието на договореностите от Истанбул.

Кулеба сподели, че сега зърненият кулоар е безвреден. " Това не значи, че Русия няма в някой миг да реши да го наруши и да нанесе ракетен удар по някое пристанище. Още един път показвам откровена вяра, че това няма да се случи. Ние обаче би трябвало да бъдем оптимално прозорливи ", добави той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР