Дмитрий Песков Русия продължава да е отворена за възможността за

...
Дмитрий Песков Русия продължава да е отворена за възможността за
Коментари Харесай

Кремъл: Русия остава отворена за възможна среща между Путин и Тръмп


Дмитрий Песков

Русия продължава да е отворена за опцията за среща сред съветския президент Владимир Путин и американския президент Доналд Тръмп макар решението на Съединени американски щати за изпъждане на съветски дипломати, съобщи пресслужбата на Кремъл, представена от Ройтерс.

По-рано този месец Тръмп поздрави Путин за преизбирането му и сподели, че двамата ще се срещнат скоро.

Впоследствие обаче обтегнатите връзки сред Вашингтон и Москва се утежниха още повече поради отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал във Англия, а в понеделник Съединени американски щати обявиха, че гонят 60 съветски дипломати.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че Москва не е получила информация от Вашингтон дали срещата сред Тръмп и Путин към момента е на дневен ред, само че остава отворена за съдействие.

" Президентите (на Русия и САЩ) се уговориха да възложат на министрите на външните работи да обсъдят този въпрос (подготовка за среща сред двамата лидери) ", съобщи Песков.

" Засега нямам информация за започване на каквото и да е разискване, само че най-малкото президентът Путин, доколкото такава беше договореността, разпореди съответната задача на министерството на външните работи ", сподели той.

" В момента нямаме никаква информация на фона на взетото решение (за изпъждане на съветски дипломати) дали американската страна е подготвена по-нататък да извърши казаното от президента Тръмп (за подготовка за среща с Путин) ", съобщи Песков.

" Това зависи от нашите американски сътрудници. Руската страна остава отворена, несъмнено ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР