Дмитрий Песков предупреди, че всякакви доставки на Abrams ще бъдат

...
Дмитрий Песков предупреди, че всякакви доставки на Abrams ще бъдат
Коментари Харесай

Джо Байдън: САЩ ще изпратят 31 танка Abrams на Украйна

Дмитрий Песков предизвести, че всевъзможни доставки на Abrams ще бъдат загуба на пари, защото те " горят " като другите танкове

Съединените щати оповестиха в сряда, че ще доставят на Украйна 31 осъвременени танка М1 Abrams в границите на няколко месеца, оповестява Reuters, представен от Агенция.

Президентът Джо Байдън разгласи решението в границите на изявление в Белия дом, като означи, че машините са нужни, с цел да оказват помощ на украинците " да подобрят способността си да маневрират на открит терен “.

Байдън благодари на Германия за решението ѝ да достави на Украйнатанкове Leopard 2. " Германия в действителност се ускори “, посочи президентът.

" Очакванията от страна на Русия са, че ще се разделим “, уточни Байдън за Съединени американски щати и европейските съдружници. " Но ние сме изцяло, изцяло и изцяло обединени. “

Съединените щати в началото отхвърляха концепцията за изпращане на сложни за поддръжка танкове Abrams, само че трябваше да трансформират курса, с цел да убедят Германия да изпрати своите по-лесно употребявани танкове Leopard 2 в Украйна, напомня Reuters. И въпреки всичко Abrams – измежду най-мощните танкове на Съединени американски щати – няма да дойде в Украйна скоро, разяснява организацията.

Високопоставени представители на администрацията, които осведомиха репортерите за решението, обявиха, че ще отнеме месеци, а не седмици, с цел да бъдат доставени машините и описаха хода от позиция на обезпечаването на дълготрайна защита на Украйна.

Членове на украинската войска ще бъдат подготвени да употребяват Abrams на място, което към момента не е несъмнено. Въпреки че е извънредно съвременно и скъпо оръжие, Abrams е сложен за поддръжка и обезпечава логистично предизвикателство за доставяне, защото работи с реактивно гориво.

Общата цена на един танк Abrams може да варира и може да бъде над 10 милиона $, когато включва образование и поддръжка.

Решенията на Вашингтон и Берлин идват, до момента в който западните съдружници оказват помощ на Украйна да се приготви за вероятно пролетно контранастъпление, с цел да се опита да изтласка Русия от завзетата от нея територия.

" Няма нападателна опасност за Русия “, акцентира Байдън.

Висши чиновници на администрацията разясниха, че Байдън е разговарял с немския канцлер Олаф Шолц неведнъж този месец по отношение на помощта за Украйна. Той беседва още веднъж в сряда с Шолц, както и с английския министър председател Риши Сунак и френския президент Еманюел Макрон, и двамата са близки съдружници в подпомагането на Украйна.

" Днешното известие в действителност беше артикул на положителни дипломатически диалози като част от нашите постоянни и продължаващи тесни съвещания със съдружници и сътрудници по отношение на помощта за сигурността на Украйна “, означи събеседникът на организацията.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков по-рано предизвести, че всевъзможни доставки на Abrams ще бъдат загуба на пари, защото те " горят " като другите танкове.

" Сигурен съм, че доста специалисти схващат глупостта на тази концепция. Планът е пагубен от позиция на технологиите “, съобщи той. " Но на първо място надценява капацитета, който ще добави към украинската войска. Тези танкове горят тъкмо като всички останали ", уточни Песков пред кореспонденти.

Източник, осведомен с въпроса, разкри пред Reuters във вторник, че решението на Съединени американски щати за Abrams е било част от диалози с германците по отношение на тяхното отвращение да дават танкове и да показват, че задължението на Съединени американски щати е забележителен.

" Съединените щати бяха подготвени да поемат забележителен ангажимент, с цел да им оказват помощ да създадат своя “, коментира източникът. " Танковете са значима дарба и в случай че за това е трябвало водачеството на Съединени американски щати, тогава ние сме подготвени да го създадем “.

Съединените щати ще дават танковете посредством фонд, прочут като Инициативата за подкрепяне на сигурността на Украйна, който разрешава на администрацията на Байдън да купува оръжия от промишлеността, вместо да ги взема от съществуващите оръжейни ресурси в Съединени американски щати. Купуването им е по-бавен развой, показва Reuters.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР