Кремъл казва, че искат само украинските територии да бъдат включени в руската конституция

...
Дмитрий Песков, говорител на руския диктатор, каза, че Русия уж
Коментари Харесай

Дмитрий Песков, говорител на руския диктатор, каза, че Русия уж не иска никакви други територии на Украйна, само четирите области и Крим, които са незаконно включени в Конституция на Русия.

Източник: Песков в коментар за The New York Times

Подробности: Журналист попита Песков дали Русия иска да окупира нови украински територии, освен четирите области.

„Не. Ние просто искаме да контролираме цялата земя, която сега сме записали в нашата конституция като наша“, отговори Песков.

< p>Песков също така заяви, че в момента "няма основания" за мирно споразумение с Украйна.

"Ние ще продължим операцията [войната – ред.] в обозримо бъдеще", каза Песков.

За справка: От 2014 г. Русия води хибридна агресивна война срещу Украйна, окупирайки Крим и част от Донецка и Луганска области. През февруари 2022 г. Руската федерация започна открито, пълномащабно нахлуване, като завзе и част от Херсонска и Запорожка области. Освен това руските войски окупираха част от Черниговска и Киевска области в началото на пълномащабното нахлуване, но по-късно бяха принудени да отстъпят. По-късно те също бяха изтласкани от по-голямата част от Харковска и част от Херсонска област.

На 5 октомври 2022 г. руският президент Владимир Путин подписа „закони за приемане“ на окупираните територии Луганск, Донецк, Запорожие, и Херсонска област на Украйна към Руската федерация. По този начин руското правителство незаконно смята окупирания Крим и тези територии за части от Русия. В същото време Русия все още контролира малка част от Харковска област, която не е включила в конституцията си.

Украинская правда е мястото, където ще намерите най-актуалните актуална информация за всичко свързано с войната в Украйна. Последвайте ни в , нас или станете !

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР