Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Руската федерация,

...
Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Руската федерация,
Коментари Харесай

Медведев: Руската федерация ще търси мир с Украйна при свои условия

Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Руската федерация, счита, че е належащо непосредствено да се съобщи, че Русия ще търси мир с Украйна извънредно при свои условия, предава.

„ Русия организира специфична военна интервенция в Украйна и търси мир при нашите условия. За това би трябвало да се приказва непосредствено. А не на тези, които някогашните „ сътрудници “ в интернационалната общественост се пробват да ни наложат, жаден за военното проваляне на Русия ", добави още Медведев.

„ Грузинската експанзия през 2008 година и спорът в Украйна са прояви на обединен развой, иницииран от Запада против Русия “, разяснява Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация във връзка годишнината от събитията от август 2008 година

На въпрос дали грузинският и украинският спор могат да се смятат за звена от една верига, Медведев отговори: „ Без подозрение. Това е обединен развой и общ проект, ориентиран против Русия. Той се състои в желанието на Запада, на първо място на Съединени американски щати и други англосаксонски страни, да разклати обстановката у нас. Как? Чрез съседи, в непосредствена непосредственост до границите на Русия. “

Според него преди грузинската експанзия през 2008 година американците са подготвяли въоръжените сили на Грузия и са тласкали тогавашния президент на тази страна Михаил Саакашвили да нападна Южна Осетия и съветските миротворци, а в този момент Съединени американски щати преследват „ същото провокативна, почтено казано, незаконна политика " в Украйна, само че " с доста по-активна поддръжка на Европейския съюз, който дефинитивно загуби своята самостоятелност ".

" Целта е една и съща: да се унищожи Русия. Това е първопричината за извънредно нападателния русофобски геополитически развой, иницииран от Запада ", акцентира Медведев.

В нощта на 8 август 2008 година Грузия извърши въоръжено нахлуване против Южна Осетия. Медведев, който тогава беше президент на Руската федерация, в същия ден разгласи интервенция за принуждаване на Грузия към мир. Резултатът беше военното проваляне на Грузия и признаването от Русия на независимостта на Абхазия и Южна Осетия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР